رئیس بیمه سلامت شهرضا:
افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه همگانی سلامت قرار میگیرند/ ۲۴ هزار شهرضایی در طرح بیمه سلامت ثبتنام کردند
رئیس اداره بیمه سلامت شهرضا گفت: در سال ۹۴، تحت پوشش قراردادن افراد فاقد بیمه در قالب بیمه همگانی سلامت مهمترین برنامه این اداره است.
به گزارش شهرضانیوز، بعد از ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت توسط رهبر معظم انقلاب و همزمان با رشد هزینه های سلامت در جامعه مققر شد تا از اول اردیبهشت ماه سال گذشته کلیه افرادی که فاقد بیمه پایهای و هر گونه دفترچه بیمه ای هستند با ثبت نام در سازمان بیمه سلامت حائز این بیمه شوند.
خوشبختانه استقبال از چنین طرحی رضایت بخش بوده است، این طرح برای کسانی که فاقد هر نوع حمایت بیمهای هستند موقعیت مناسبی است تا با ثبت نام بتوانند اندکی بر هزینه های خارج از توان بیماریهای خود مدیریت کنند.
طرح و صدور دفترچه بیمه سلامت ایرانیان فعالیت خود را از خردادماه سال ۹۳ در شهرضا آغاز کرده است و کلیه اقشار جامعه که فاقد پوشش بیمه ای هستند میتوانند تحت پوشش این بیمه قرار می گیرند و از آن استفاده کنند.
رئیس اداره بیمه سلامت شهرضا در این زمینه خبر از صدور ۲۴ هزار و ۷۰۲ دفترچه بیمه سلامت رایگان در شهرستان شهرضا داد.
سید مجتبی صالح در گفتوگو با خبرنگار شهرضانیوز به سئوالات مطرح شده در زمینه بیمه سلامت پاسخ داد.
شهرضانیوز: ضمن برشمردن اهداف، اقدامات عملی در زمینه خدمات و پوشش بیمه سلامت را بیان بفرمایید؟
اداره بیمه سلامت شهرستان شهرضا با رسالت تعمیم پوشش بیمه درمان برای کلیه اقشار بیمه نشده به منظور ایجاد بستری عادلانه و بهنگام خدمات و مراقبتهای بهداشتی در تلاش است تا بهرهگیری از خدمات بیمهای را در سراسر شهرستان گسترش و مشارکت مالی بیمه شدگان را عادلانه کند.
سه هدف عمده در طرح تحول نظام سلامت دنبال میشود، ۱- کاهش پرداخت از جیب (محافظت مردم در قبال هزینههای سلامت)، ۲- عدالت در دسترسی به خدمات در سراسر کشور، ۳- ارتقای کیفیت خدمات درمانی در بیمارستانها.
اقدامات عملی این طرح شامل ۱-کاهش پرداخت فرانشیز در بیمارستانهای دولتی از ۳۰ به ۶ درصد تا ۱۰ درصد، ۲- تحت پوشش قرار دادن خدمات مختلف، ۳- تهیه لوازم مصرفی و پروتزهای مصرفی بیماران توسط بیمارستان که قبلا توسط خود بیمار تهیه میشد. ۴- توزیع عادلانه خدمات پزشکی و تجهیز بیمارستانها و بهسازی و نوسازی آنها، ۵- ارتقای کیفیت خدمات درمانی از طریق استقرار پزشکان متخصص مقیم در مراکز
۶- تهیه تجهیزات جدید در بیمارستانها، ۷- افزایش پوشش بیمهای خدمات و داروها در بیمارستانها،
افزایش رضایتمندی بیماران از اجرای طرح موید مطلوب بودن این طرح می باشد، خدماتی که قبلا بیماران به صورت مازاد پرداخت میکردند، اکنون در صورتحساب لحاظ شده و سهم ناچیزی از آن را بیمار پرداخت میکند.
یکی از نگرانیهای بیماران تهیه پروتزها و لوازم مصرفی و داروهای گرانقیمت از بیرون از بیمارستان بود که با اجرای این طرح بیمارستانها موظف به تهیه این اقلام شدند و از سردرگمی بیماران جلوگیری شد.
ارائه خدمات به موقع از طریق استقرار پزشک مقیم باعث کاهش زمان ارائه خدمات شده است.
شهرضانیوز: چه نظارتی جهت حصول نتیجه از طریق بیمه سلامت وجود دارد؟ و اینکه مراکز بیمارستانی مکلف به اجرای طرح مورد نظر می باشند؟
سازمان بیمه سلامت از طریق استقرار کارشناسان ناظر مقیم در بیمارستانها بر مراحل اجرای این طرح نظارت کامل داشته و علاوه بر رسیدگی صورتحسابهای بیماران موارد مغایر با طرح را برطرف می کنند و همکاری خوبی در این زمینه مراکز دانشگاه علوم پزشکی با بیمه سلامت داشتهاند.
از طرفی بازرسیهای دوره ای توسط کارشناسان دیگر انجام می شود، بررسی شکایات بیماران نیز از مواردی است که رسیدگی میشود.
شهرضانیوز: طرح تحول نظام سلامت را از دیدگاه سازمان بیمه سلامت چگونه ارزیابی می کنید؟
در واقع طرح تحول نظام سلامت در راستای ماموریتهای سازمان بوده و از موارد مهم و اهداف تشکیل سازمان بیمه سلامت موارد ذیل بوده است:
۱-توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه سلامت
۲-دستیابی به پوشش فراگیرخدمات
۳-دستیابی به پوشش عادلانه خدمات سلامت
۴-کاهش سهم مردم(پرداخت ازجیب)
۵-رفع همپوشانی بیمه ای
۶-بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع
رسالت و اهداف تشکیل سازمان بیمه سلامت در راستای آن است که در نتیجه با تعامل و همکاری دوسویه این طرح به بهترین شکل خود قابل اجرا باشد.
شهرضانیوز: مهمترین برنامه های بیمه سلامت در سال جاری چیست؟
از مهم ترین برنامه های بیمه سلامت در سال جاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-توانمندسازی بیمه شدگان
۲-تحت پوشش قراردادن افراد فاقد بیمه در قالب بیمه همگانی سلامت
۳-ارتقا سیستمهای نرم افزاری و پرونده الکترونیک سلامت
از دیگر برنامههای اداره بیمه سلامت در سال جاری انتقال اطلاعات کلیه دفاتر بیمه شدگان به برنامه جدید جهت تسریع در امور آنان و سهولت انجام کار می باشد.
از آذرماه سال جاری پذیرش نسخ پزشکان شهرستانهای شهرضا، دهاقان و سمیرم در اداره شهرستان انجام می شود و دیگر نیاز به مراجعه پزشکان جهت تحویل نسخ ماهانه خود به اصفهان نمی باشد.
امید است در ماههای آتی پذیرش نسخ آزمایشگاه-رادیولوژی و فیزیوتراپی نیز در شهرستان انجام شود که این امر باعث افزایش رضایتمندی پزشکان و مراکز طرف قرارداد می شود.
شهرضانیوز: مهمترین مشکلات و چالش های بیمه سلامت چیست؟
۱-منابع مالی ۲-عدم تجمیع بیمههای پایه ۳- عدم وجود گایدلاین ها ۴-رویکرد درمانگرا به بیمه سلامت ، ۵-بهداشت و سلامت فردی
یکی از عمده مشکلات اداره نداشتن ساختمان ملکی جهت ارائه خدمات بود که باعث جابجایی محل اداره و نارضایتی بیمه شدگان میشد که با خرید ساختمان جهت اداره مشکل فوق برطرف شد و از خرداد ماه سال جاری اداره در محل جدید مستقر شد.
شهرضانیوز: بفرمائید آن دسته از افراد فاقد دفترچه که به بیمارستان مراجعه می نمایند و تحت درمان قرار میگیرند چگونه می توانند از خدمات مورد نظر برخوردار شوند؟
کلیه افراد فاقد پوشش بیمه میتوانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در سطح شهرستان با ارائه شناسنامه و کارت ملی نسبت به ثبت نام بیمه سلامت اقدام نمایند.
۷۰ درصد هزینههای سرپائی شامل دارو، رادیولوژی، آزمایشگاه در بخش دولتی و۹۰ درصد هزینههای بستری در بخشهای دولتی توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت می شود.
با شروع طرح صدور دفترچه بیمه سلامت از خرداد ۹۳ تا آبان ۹۴، آمار صدور دفاتر بیمه سلامت رایگان شامل افرادی که فاقد پوشش بیمه بودند در شهرستان شهرضا ۲۴ هزارو۷۰۲ نفر می باشد.
شهرضانیوز: لطفاً عملکرد بیمه سلامت شهرستان را تشریح فرمائید؟
صدور اولیه، تمدید و تعویض دفاتر بیمه شدگان در کلیه صندوقهای بیمه ای کارکنان دولت شامل کارکنان رسمی شاغل و بازنشسته در کلیه ادارات و ارگانها و صندوق سایر اقشار شامل خانواده شهدا و جانبازان، مددجویان بهزیستی و طلاب.
* صندوق روستائیان شامل کلیه ساکنان مناطق روستائی و شهر منظریه و صندوق بیمه سلامت در اداره و دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد در سطح شهرستان انجام می شود.
* رسیدگی به اسناد پزشکی بیماران بستری تحت پوشش بیمه سلامت در صندوقهای مختلف به صورت سرپائی و بستری
* بازدید و نظارت از مطب پزشکان و موسسات طرف قرارداد در سطح شهرستانهای شهرضا و دهاقان
* تایید نسخ داروئی بیمه شدگان
* نظارت و پایش طرح پزشک خانواده در روستاها و شهرهای زیر ۲۰هزار نفر شهرستانهای شهرضا و دهاقان.
* پرداخت خسارت متفرقه منطقه جنوب اصفهان در شهرستان انجام میگیرد.(بخش های دولتی وخصوصی)
در پایان لازم میدانم از پایگاه خبری شهرضانیوز و همکاری فرماندار- نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در راستای حمایتها و پشتیبانیهای لازم تقدیر نمایم.