انتقاد هاشمی از نگاه آمریکایی صهیونیستی اتحادیه اروپا/حقشناس:تبدیل ایران به قدرت منطقهای به نفع آمریکاست
آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه یونان، ضمن بیان اینکه ” تیرگی روابط ایران و غرب به ضرر دو طرف است”، تاکید کرد: منطقه ما به عنوان منبع انرژی دنیا باید آرامش داشته باشد و ایران به خاطر موقعیت های جغرافیایی، تاریخ و سیاسی، محور امنیت در منطقه است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در دیدارآقای اوانگلوس ونیزلوس معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه یونان، با اشاره به موقعیت جغرافیایی و تاریخی یونان، گفت: از لحاظ جغرافیایی نزدیک ترین کشور اروپایی به ایران کشور شماست که فراز و فرود روابط دو کشور ریشه در طول تاریخ دارد.
آیت الله هاشمی در ادامه این دیدار، سقراط، افلاطون و ارسطو را سرمایه های فرهنگی و تاریخی یونان دانست و با اشاره به نشر نظرات آنها در فلسفه اسلامی، اظهار کرد: نظرات فیلسوفان ایرانی، اسلامی و یونانی، مکمّل همدیگر برای ارتقای دانش فلسفه، اخلاق و سیاست نزد بشریت هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روابط یونان با جمهوری اسلامی ایران در سال های پس از انقلاب را نسبتاً خوب توصیف کرد و با ابراز تأسف از توقفی که طی سالهای گذشته در روابط ایجاد شد، گفت: یونان و کشورهای اتحادیه اروپا باید هوشیار باشند تا تحت القائات دیگران، اشتباهات گذشته تکرار نشود.
ایشان، ریاست بر شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا را فرصتی تاریخی برای یونان دانست و گفت: نباید نوع نگاه اتحادیه اروپا به مسایل جهانی بر اساس رضایت آمریکا و تحت تأثیر لابی صهیونیست باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سلاح هسته ای را وسیله ای برای قتل عام و نسل کشی دانست و گفت: ایران بر اساس تعالیم اسلامی و انسانی به دنبال ابزار بهتر کردن زندگی است.
ایشان با اشاره به اتفاقات چند سال اخیر یونان و مشکلات اقتصادی، گفت: حتماً به عنوان مسؤولان یونانی بررسی کردهاید که چرا زودتر از دیگر کشورهای اروپایی دچار رکود اقتصادی شده اید.
آقای اوانگلوس ونیزلوس نیز در این دیدار ضمن تشریح اهداف سفر خویش به تهران، به دیدارهایش با مسؤولین جمهوری اسلامی ایران، به خصوص وزیر امور خارجه اشاره کرد و گفت: آماده هستیم روابط و همکاری ها را در چارچوب نظم جهانی ادامه بدهیم.
معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه یونان، سابقه فرهنگ و تمدن را نقطه اشتراک دو ملت ایران و یونان دانست و گفت: یونان یک کشور غربی در اروپاست، ولی روابط ما با کشورهای شرقی اولویت اقتصادی و تجاری ماست.
وی با ارائه گزارشی از چگونگی انتخاب یونان به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، گفت: نقش ایران در منطقه و جهان را مهم میدانیم و تلاش می کنیم علاوه بر همکاری جهانی، روابط دو جانبه هم بر اساس احترام متقابل تقویت شود.
آقای اوانگلوس ونیزلوس در پاسخ به سؤال آیت الله هاشمی رفسنجانی درزمینه چرایی گرفتاری یونان در مشکلات اقتصادی، گفت: یونان به عنوان آزمایشگاه مشکلات اقتصادی غرب، قربانی بحران مالی اتحادیه اروپا در عدم توازن درآمدها و هزینهها شده بود.
وی درباره اوضاع کنونی یونان گفت: با برنامه های خاص، بیکاری را کاهش دادیم و بدهی ها را کم کردیم و الان ساختار اقتصادی یونان در راستای کشورهای اروپایی است.
وی توافقات موقت هسته ای بین ایران و غرب را دستاوردی برای برقراری امنیت در جهان دانست و گفت: روی کار آمدن دولت آقای روحانی در ایران، موجب حرکت غرب به سوی اعتماد سازی شد.
معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه یونان، با اشاره به شخصیت شناخته شده آیت الله هاشمی رفسنجانی در جهان گفت: از جناب عالی انتظار داریم برای تعمیق صلح و تقویت روابط ایران و غرب از ظرفیت ها استفاده نمایید.
محمد جواد حقشناس، کارشناس مسائل منطقه در نشست ایران؛ “صلح و امنیت منطقهیی و بینالمللی” که عصر امروز (یکشنبه) توسط مرکز مطالعات خاورمیانه با همکاری انجمن علوم سیاسی در محل این مرکز برگزار شد، گفت: از زمان اشغال سفارت آمریکا در ایران ما شاهد درگیری پنهان میان ایران و آمریکا هستیم. از آن زمان این نزاع جدی آغاز شده است.
او با اشاره به دوران ریاست جمهوری احمدینژاد اضافه کرد: در دوران ریاست جمهوری اصولگرایان پرونده هستهای ایران به شورای امنیت منتقل میشود و ایران محور شرارت قرار میگیرد. دوران اول اصولگرایان مصادف است با مطرح شدن موضوعاتی مانند هولوکاست و محو شدن رژیم صهیونیستی از صفحه جهان و دوره دوم ریاست جمهوری مصادف میشود با اقداماتی در جهت بازسازی روابط با دنیای غرب مانند نوشتن نامه به اوباما از سوی احمدینژاد.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهور جدید ایران و آغاز تحولات پس از انتخاب وی اضافه کرد: روحانی با ایجاد تحولاتی مانند انتقال پرونده هستهای ایران از شورای امنیت ملی به وزارت خارجه، راهبرد جدید مقام معظم رهبری مبنی بر نرمش قهرمانانه شاهد گفتوگوی تلفنی اوباما و روحانی هستیم. این یکی از مهمترین رخدادهای جمهوری اسلامی ایران در دوران ۳۵ سالهاش است.
حقشناس تصریح کرد: ایران با داشتن یک فرهنگ چندین هزارساله، جغرافیای توانمند، اقتصاد بالقوه مبتنی بر ذخایر نفتی و گازی، داشتن ژئوپولوتیک سیاسی و جمعیت قابل توجه متفاوت از کشورهای منطقه است و عملا به سمت یک قدرت منطقهیی گام برمیدارد.
وی با بیان این که تبدیل ایران به یک قدرت منطقهیی به نفع آمریکاست، خاطرنشان کرد: این در صورتی امکانپذیر است که به جای نقاط اختلاف میان ایران و آمریکا، بر حوزههای مشترک در منطقه مانند افغانستان و عراق تاکید کنیم. با توجه به نگرانیهای به وجود آمده میان روسیه و آمریکا درباره بحران اوکراین، ایران بار دیگر با هوشمندی در عرصه سیاست خارجی میتواند در جهت کاهش خطرات منازعه و افزایش صلح در منطقه گام بردارد.
سپس مجتبی مقصودی، استاد دانشگاه درباره مفهوم جنگ و صلح در نظریههای علوم سیاسی به سخنرانی پرداخت و گفت: کل ادبیات علوم سیاسی درباره مفاهیم جنگ و صلح است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی و خبرگزاری ایسنا