نماینده مردم شهرضا در مجلس:
تأثیر توافق نامه ژنو در توسعه تصمیمهای سیاسی ایران در حوزه بینالملل
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: توافق نامه ژنو تأثیر بسیار زیادی در توسعه تصمیمهای سیاسی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و غربیها و به ویژه اروپاییها داشته است.
عوض حیدرپور در گفتوگو با خبرنگار شهرضانیوز با اشاره به اینکه متن توافق اولیه مذاکرات ژنو منتشر شده است، اظهار کرد: عملیات اجرایی توافق نامه آغاز شده و تیمهایی از سوی آژانس بینالمللی فعالیت خود را بر فعالیتهای هستهای ایران آغاز کردهاند.
وی با بیان اینکه آنها نیز بخشی از تحریمهای ایران را لغو کردهاند، افزود: پیشبینی می شود کارها بر اساس توافقنامه پیش رود و چنانچه هرگونه اختلالی را از آمریکاییها، اروپائیان و آژانس مشاهده کردیم به طور طبیعی حق جمهوری اسلامی ایران است که به صورت یک طرفه عملیات اعتمادسازی که انجام داده متوقف کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تأثیرات مثبت این توافق در کشور بیان کرد: توافقات ژنو صد در صد فضای اقتصادی کشور را آرام میکند و در فضای اقتصادی کشور و مکانیسمهای اقتصادی آرامش بیشتری را به ملت ما وارد میکند.
وی با بیان اینکه دولت میتواند برنامهریزیهای اقتصادی را به صورت دقیقتر تنظیم کند، خاطرنشان کرد: دولت میتواند روی درآمدهایی که از راه صحیح اوراق و کانالهای مالی به جمهوری اسلامی ایران وارد میشود حساب دقیقتری را باز کند.
حیدرپور گفت: تعهداتی در خلال شش ماه آینده در فضای اقتصادی کشور اجرایی می شود، دولت میتواند با زمانبندیهای دقیقتری نسبت به اجرای آنها بپردازد و به دنبال آن مشکلاتی که ما در حوزه درمان بیماران و دارو داریم حل شود.
وی با اشاره به سیستم حملونقل هوایی کشور بیان کرد: گروههایی تشکیل شدند تا سیستم حملونقل هوایی کشور را مورد بررسی قرار دهند و نیازمندیهای آن را احصا کنند و بر اساس لیستی که تهیه میشود آمریکاییها و غربیها متعهد شدند لیست این نیازمندیها را تأمین کنند.
نماینده مردم شهرضا در مجلس با اشاره به اینکه صنعت هواپیمایی کشور یک بهبود کیفیتی را در این حوزه شاهد خواهد بود، تصریح کرد: یکی دیگر از تأثیرات این توافقنامه واردات موادغذایی اولیه مانند گندم،برنج، روغن و دانههای روغنی است که منظمتر از گذشته وارد کشور میشود و ذخیرههای مورد نیاز کشور به صورت کامل و جامعتر تأمین میشود.
وی تصریح کرد: با عملیاتی شدن این توافقنامه علاوه بر اینکه بر فضای اقتصادی و بازرگانی کشور تأثیر مثبت میگذارد، سبب میشود که فضای سیاسی کشور هم تلطیف شود.
حیدرپور افزود: به دلیل نقش تأثیرگذار و بی بدیل ایران در منطقه، برخی از کشورهای منطقه مانند عربستان و رژیم صهیونیستی از اطراف فشارهایی را به جمهوری اسلامی ایران و برنامههای انقلاب اسلامی وارد میکنند که با بهبود وضعیت در این حوزهها و بهبود ارتباطات بینالمللی این کشورها تنبیه میشوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: از تاریخ ۳ آذرماه که توافقنامه ژنو امضا شده و تا به امروز که عملیات آن اجرایی شد سیل گروههای دیپلماتیک و پارلمانی و دیدارهای دوجانبه غربیها را با جمهوری اسلامی ایران شاهد هستیم.
وی با اشاره به دعوت کشورها از مقامات ایرانی بیان کرد: رویکرد جدید غربیها و بخصوص اروپاییها این است که از فرصتی که به دست آمده به خوبی استفاده کنند و بازار جمهوری اسلامی ایران را مثل گذشته در اختیار خود بگیرند.
حیدرپور گفت: اروپاییها و کشورهای غربی می خواهند از نفت جمهوری اسلامی ایران و محصولات پتروشیمی در بازارهای خود استفاده کنند و این نشان میدهد که عملیاتی شدن توافقنامه به صورت جدی تأثیر بسیار زیادی در توسعه تصمیمهای سیاسی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و غربیها و به ویژه اروپاییها داشته است.