یک متخصص بیماری های عفونی پاسخ می دهد؛
گزارش خبری|چگونه با رعایت پروتکل های بهداشتی عزاداری محرم را برگزار کنیم
شهرضانیوز-یک متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با تاکید بر اینکه افرادی که تصمیم به برگزاری مراسم معنوی محرم را دارند باید تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، گفت: باید مراسم در فضای باز با استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برگزار شود، اگر مراسم در فضاهای بسته برگزار شد باید تهویه مناسب وجود داشته باشد که هوا تبادل داشته باشد.
به گزارش شهرضانیوز، مهرداد صلاحی در گفتوگو با خبرنگار صاحب نیوز در خصوص برگزاری مراسم محرم اظهار کرد: کسانی که علاقمند به برگزاری مراسم معنوی محرم هستند باید تمام نکات و توصیههای پزشکی را رعایت کنند زیرا که هنوز دارویی قطعی برای درمان بیماری کرونا در دسترس نیست.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان اینکه در دوران فعالیت علمی خود با پنج اپیدمی برخورد داشتهام اما بیماری کرونا دنیا را فلج کرده و مردم باید به توصیههای پزشکی عمل کنند و تجمعات بیشتر روند صعودی بیماری را بیشتر خواهد کرد، افزود: در چند ماه گذشته از میان مراجعه کنندگان تست یک یا دو نفر مثبت اعلام میشد اما هم اکنون این رقم به هشت الی ۹ نفر رسیده که نشان میدهد شانس سرایت بیماری کرونا و قدرت ویروس نسبت به گذشته بیشتر شده که تجمعات یکی از عوامل بوده است.
ناظر علمی کرونای استان اصفهان با بیان اینکه هر روز بر یافتههای علمی ما برای مقابله با بیماری کرونا افزوده میشود و شاهد کاهش چشمگیر مرگ و میر به ویژه در استان اصفهان نسبت به استانهای دیگر بودهایم اما هنوز کافی نیست، افزود: اطلاعات نشان میدهد در هر سرفه فرد مبتلا به بیماری کرونا حدود پنج هزار قطره عفونی و هر عطسه حدود شش هزار قطره عفونی وجود دارد؛ پس حضور هر فرد مبتلا یا ناقل به بیماری کرونا در تجمات میتواند تمام محیط را آلوده کند و شاهد یک فاجعه خواهیم بود.
اعضای یک خانواده در جشن تولد به کرونا مبتلا شدند
مسئول بخش کرونا بیمارستان عیسی بن مریم با بیان اینکه هم اکنون اکثر بیماران کرونا کسانی هستند که در تجمعات شرکت کردهاند، افزود: هفته گذشته ۲۰ نفر اعضای خانواده برای مادربزرگ خود جشن تولد گرفته که تمام افراد به بیماری کرونا مبتلا شده بودند اما شدت بیماری در افراد مسن و کسانی که زمینه بیماری دارند نسبت به جوانها بیشتر است و از این موارد مراجعه کنندگان کم نیستند.
وی با تاکید بر اینکه اگر افراد تصمیم به برگزاری مراسم معنوی محرم را دارند باید تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، ادامه داد: باید مراسم در فضای باز با استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی برگزار شود، اگر مراسم در فضاهای بسته برگزار شد باید تهویه مناسب وجود داشته باشد که هوا تبادل داشته باشد، زیرا عطسه یا سرفه یک فرد مبتلا یا ناقل فاجعه به بار میآورد از طرفی ماسک صد درصد جلوی نفوذ ویروس کرونا را نمیگیرد.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری تصریح کرد: افراد در صورت احساس هر گونه علائم بیماری کرونا باید از حضور در مجالس معنوی محرم خودداری کنند زیرا از نظر شرعی و اخلاقی نیز شرکت کردن در چنین تجمعاتی برای دیگر شرکت کنندگان خطر آفرین است و موجب آلودگی بسیاری دیگر از افراد جامعه میشود.
صلاحی افزود: نباید مردم با گرفتن آگاهی و شنیدن واقعیتها راجع به بیماری کرونا دچار استرس شوند. بنابراین باید توصیههای پزشکی را برای جامعه سالم و پویا اجرا کنند. متاسفانه برخی از افراد به عمق فاجعه آگاه نیستند و افرادی که علائم مشکوک به بیماری را دارند باید از حضور در فضای عمومی تا زمان بهبودی اجتناب کنند زیرا بروز این بیماری در افراد مختلف است در برخی موارد بدون علائم و درد و در برخی موارد علائم شدید است.
وی با بیان اینکه طی شش ماه اخیر ۱۰۰ کشور از جمله ایران با سازمان بهداشت جهانی تحقیقات گسترده درمانی برای بیماری کرونا را را آغاز کرده اند، افزود: در سراسر کشور ۵۰ پزشک مسئولیت نظارت بر تحقیقات بیماری کرونا را بر عهده گرفته اند که من نیز مسئول پژوهشهای استان اصفهان را بر عهده دارم.
وی با بیان اینکه آمپولهای «اینترفرون بتا» و «رمدسیویر» از سوی سازمان بهداشت جهانی ارسال و برای درمان بیماران کرونایی مورد استفاده قرار می گیرد، تصریح کرد: نتایج درمانی آمپول «رمدسیویر» امید بخش بوده و شدت بیماری را کاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه تا چند هفته آینده فاز اول تحقیقات به پایان خواهد رسید، ادامه داد: نتایج تحقیقات پزشکی سراسر جهان اعلام خواهد شد و داروی موثر برای درمان بیماری تعیین میشود.
مطالب غیرعلمی درباره این بیماری/ پاییز سختی در پیش است
صلاحی با بیان اینکه هیچ پیش درآمدی از بیماری کرونا در دسترس نیست و نحوه شدت و بروز آن قابل پیش بینی نیست، افزود: برخی عنوان میکنند اپیدمی به پایان رسیده یا جامعه در اوج بیماری کرونا است، این مطالب غیر علمی است اما رعایت بهداشت بسیار حائز اهمیت است. به ویژه شستن دستها با آب و صابون برای پیشگیری از بیماری کرونا بسیار موثر است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده مکرر از محلولهای متنوع ضدعفونی کننده و الکل حتی برای کسانی که بیماری زمینهای آلرژیک ندارند، توصیه نمیشود، اضافه کرد: برخی از بیمارانی که هم اکنون مراجعه میکنند به دلیل مصرف مکرر محلولهای ضد عفونی کننده و الکل دچار بیماریهای آسم و آلرژیک شدهاند. بنابراین افراد باید برای مصرف دقت بیشتری داشته باشند.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با بیان اینکه بهداشت جهانی اعلام کرده که هنوز در دامنه پیک بیماری کرونا هستیم و هنوز در پایین ترین نقطه شیوع بیماری کرونا قرار داریم اضافه کرد: در ماه های آینده آمار مبتلایان به بیماری کرونا روند صعودی به خود میگیرد.
وی با بیان اینکه پاییز سختی پیش رو خواهیم داشت، ادامه داد: در ماههای آینده با شیوع بیماری آنفولانزا و ترکیب آن با بیماری کرونا تشخیص بیماری سخت است بنابراین باید برای پیشگیری آمپول آنفولانزا را استفاده کرد به ویژه برای افراد مسن و کسانی که سابقه بیماریهای زمینه ای دارند تا بیماری آنفولانزا خفیفتر بگیرند.
صلاحی با بیان اینکه بیماری کرونا اثرات مخرب روحی و روانی به جا میگذارد زیرا بیمار در بخش آی سی یو با مرگ دست و پنجه نرم کرده و از حالت سخت به پایدار میرسد از این جهت اغلب به بیماران پس از بهبود توصیه میکنیم که به یک روانشناس مراجعه کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با اظهار امیدواری نسبت به کشف واکسن برای درمان بیماری کرونا افزود: تا پایان پاییز امسال آمپول آکسفورد مورد استفاده مردم انگلیس قرار خواهد گرفت و با تاخیر چند ماه وارد ایران خواهد شد اما مردم تا رسیدن واکسن به کشور باید به توصیههای پزشکی عمل کنند.
انتهای پیام/