یادداشت|فتنه های شهر بیدارند
شهرضانیوز-فتنه یکی از پرکاربردترین واژهها در ادبیات اسلامی و قرآن کریم است، به طوری که ریشه این واژه (فِتَن) ۵۸ بار در قرآن کریم تکرار شده است. فتنه به معانی مختلفی نظیر؛ آزمایش[۱]، فریب، گول زدن و غافل کردن[۲]، شکنجه و عذاب[۳]، داغ کردن، سوزاندن[۴]، عذر[۵]، شرک[۶]، کفر[۷]، قتل[۸] و وسیله امتحان[۹]در قرآن کریم کاربرد داشته است.
گروه سیاسی شهرضانیوز:
فتنه یکی از پرکاربردترین واژهها در ادبیات اسلامی و قرآن کریم است، به طوری که ریشه این واژه (فِتَن) ۵۸ بار در قرآن کریم تکرار شده است. فتنه به معانی مختلفی نظیر؛ آزمایش[۱]، فریب، گول زدن و غافل کردن[۲]، شکنجه و عذاب[۳]، داغ کردن، سوزاندن[۴]، عذر[۵]، شرک[۶]، کفر[۷]، قتل[۸] و وسیله امتحان[۹]در قرآن کریم کاربرد داشته است.
برخی از تعابیری که در معنای فتنه به کار برده شده است عبارتاند از: امتحان (آزمایش)، کفر، شرک، انحراف از حق، گناه و ایجاد اختلاف در بین مردم. اما آن چه بیشتر بدان پرداخته شده است انحراف از حق و اختلاف افکنی در میان مردم است. حضرت علی (ع) در خطبه های ۹۳ و ۱۵۱ نهجالبلاغه فتنه را کالبدشکافی کرده و ویژگیهای آن را مواردی همچون؛ خودنمایی در لباس حق، اضطراب آور بودن، درهم کوبنده و نابود کننده، گمراه کننده، لغزاننده دلها، به سخن درآورنده ستمگران، جاری کننده خونها، نابود کننده نشانه های دین و … بیان نموده است.
اما فتنه در گفتمان مقام معظم رهبری نیز بر گرفته از قرآن کریم و نهج البلاغه است. ایشان در بیانات مختلف در خصوص فتنه گفته اند: «فتنه» یعنی حادثه ای غبار آلود که انسان نتواند دوست را از دشمن تشخیص دهد و دریابد که این فتنه از کجا تحریک میشود، فتنهها را باید با روشنگری خاموش کرد زیرا هر جا روشن گری باشد دست فتنه انگیز کوتاه میشود … «فتنه» مثل یک مه غلیظ است فضا را نامشخص میکند، چراغ مه شکن لازم است که همان بصیرت است. (مقام معظم رهبری: ۲/۴/۸۹)
«مهمترین هدف از حوادث دوران فتنه … این بود که بین آحاد ملت شکاف بیندازند … امروز معلوم شده است که آن کسانی که در مقابل کار بزرگ ملت ایران در انتخابات ایستادند آنها بخشی از ملت نیستند؛ افرادی هستند یا ضد انقلاب صریح یا کسانی که بر اثر جهالت خود، بر اثر لجاجت خود کار ضد انقلاب را میکنند ربطی به توده مردم ندارد. (مقام معظم رهبری: ۱۹/۱۱/۸۸).
«این فتنه خیلی چیز مهمی بود قصدشان خیلی قصد عجیب و غریبی بود؛ در واقع میخواستند ایران را تسخیر کنند اینهایی که عامل فتنه بودند ـ توی خیابان یا بعضی از سخنگویانشان ـ اغلب ندانسته وارد این میدان شده بودند، اما دستهایی اینها را هدایت میکرد، نفهمیدند. (مقام معظم رهبری: ۱۳/۸/۸۹).
«در حوادث فتنه گون شناخت عرصه دشوار است شناخت اطراف قصه دشوار است، شناخت مهاجم و مدافع دشوار است، شناخت ظالم و مظلوم دشوار است … بایستی گره گشایی کرد، بایستی حقیقت را باز کرد، بایستی گره های ذهنی را باز کرد و این تبیین لازم دارد یعنی کار انبیاء. (مقام معظم رهبری: ۱۴/۶/۸۸)
«با حرفهای فتنه گران و فتنه انگیزان در دل شما تزلزل به وجود نیاید … خاصیت دوران فتنه همان طور که بارها عرض کردهایم غبار آلودگی است، مه آلودگی است، نخبگان گاهی دچار خطا و اشتباه میشوند، اینجا شاخص لازم است، شاخص همان حق و صدق و بینه ای است که در اختیار مردم قرار دارد. (مقام معظم رهبری: ۵/۴/۸۹).
«دو پهلو حرف زدن، کمک کردن به غبار آلودگی فضاست؛ این کمک به رفع فتنه نیست، این کمک به شفاف سازی نیست، شفاف سازی دشمن دشمن است، مانع دشمن است. غبار آلودگی کمک به دشمن است. این، خودش شد یک شاخص. این یک شاخص است: کی به شفاف سازی کمک میکند و کی به غبار آلودگی کمک میکند … این یک معیار است. (مقام معظم رهبری: ۲۹/۱۰/۸۸)
«شما دیدید فتنه ای به وجود آمد، کارهایی شد تلاشهایی شد، آمریکا از فتنه گران دفاع کرد، انگلیس دفاع کرد، قدرتهای غربی دفاع کردند، منافقین دفاع کردند، سلطنت طلبها دفاع کردند؛ نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که در مقابل این اتحاد و اتفاق نامیمون مردم عزیز ما، ملت بزرگ ما در روز نهم دی، در روز ۲۲ بهمن، آن چنان عظمتی از خود نشان دادند که دنیا را خیره کرد … ایرانیان امروز آن چنان وضعیتی دارند که هر توطئه را خنثی میکنند، منتهی توجه داشته باشید باید تقوا پیشه کنیم. آن چه ما را قوی میکند تقوا است، آن چه ما را آسیب ناپذیر میکند تقوا است. (مقام معظم رهبری: ۱۴/۳/۸۹).
«گاهی سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است در فتنه همه بایستی روشنگری کنند، همه بایستی بصیرت داشته باشند. (مقام معظم رهبری)
آثار و تبعات فتنه ۸۸
بی تردید فتنه ۸۸ خسارات مادی، معنوی و حیثیتی زیادی برای نظام و کشورمان چه در داخل و چه در سطح بینالملل به همراه داشته است. فتنهای که اگر انجام نمیشد، شیرینی حضور ۴۰ میلیونی مردم و آرای بالای رئیسجمهور منتخب در آن میتوانست ضمن افزایش مشروعیت مردمی جمهوری اسلامی، باعث استحکام بیشتر کشور و نظام در همه زمینهها، چه در داخل و چه در خارج شود و نظام میتوانست به پشتوانه این انتخابات بزرگ، در جوامع بینالمللی از موضعی قدرتمندتر در پیگیری خواستههایش، اقدام کند؛ اما این فتنه، همانگونه که اشاره شد، ضمن اینکه ذائقه مردم و دلسوزان انقلاب را تلخ کرد، باعث تحمیل خسارات زیادی اعم از سیاسی، اقتصادی، مادی و معنوی برای کشورمان در داخل و خارج شد؛ خساراتی که تبعات و پیامدهای آن هنوز هم برای کشور ادامه دارد.
نویسنده: زهرا شمسی سولاری
انتهای پیام/